Thaise Yogamassage

Thaise Yogamassage

Thaise massage is gebaseerd op de systeem van Sen: energielijnen die gevolgd worden in de volgorde zoals zij door het lichaam stromen. Er wordt gezegd dat er 72.000 Sen zijn die het gehele lichaam omvatten. Daarvan zijn er tien het belangrijkst en deze worden gebruikt tijdens de massage. De Sen worden geassocieerd met de Nadis van Ayurvedische medicijnen en de meridianen van de Chinese acupunctuur. Deze kunnen allerlei innerlijke effecten produceren door stimulatie op uitwendige punten van het lichaam. Thaise massage is een combinatie van rustige bewegingen, rangschikking hiervan, acupressure, reflexologie, energetische werking en rekken. Eigenlijk is het een vorm van passieve yoga. Verbindingen worden losser en ze worden geopend door manipulatie en periferische stimulatie. Spieren worden opgerekt, innerlijke organen worden gekleurd, de vitaliteit neemt toe en een diepe staat van rust kan worden bereikt. De bezigheid is heel ritmisch en meditatief, dit maakt het voor zowel de beoefenaar als de ontvanger mogelijk om een diepere fase van het bewustzijn te bereiken.

Traditionele Thaise massage is een buitengewone, 2500 jaar oude geneeskunst dat gebaseerd is op Ayurvedische medicijnen, spirituele boeddhistische oefeningen en yoga en vindt zijn oorsprong in de lokale inheemse geneeskundige praktijken van de oude Siam. Het is meer dan

alleen massage. Thaise massage combineert rustige bewegingen, ritmische acupressure en diepe strekoefeningen, met als doel het openen, trainen en afstemmen van alle stelsels van het lichaam. De rekbewegingen openen de verbindingen, de flexibiliteit neemt toe en het lichaam wordt verlost van spanningen.

In Thailand is het nog steeds een vaak gebruikte methode als onderdeel van de geneeskunde om uiteenlopende lichamelijke ziekten te voorkomen en te bestrijden, het voelt namelijk net zo goed als dat het eruit ziet: zeer therapeutisch, beweeglijk en meditatief. Thaise massage ontspant, verfrist en maakt je vitaal, zowel actief als passief.

De massage wordt uitgevoerd op een vloerkleed, de ontvanger draagt gemakkelijke kleding. Dit geeft de beoefenaar veel kracht en de mogelijkheid om het lichaam effectief te gebruiken, tevens staat het bewegingen toe die op een massagetafel niet zo effectief, of zelfs onmogelijk uit te voeren zijn. De therapeuten zijn opgeleid om iedere vorm van flexibiliteit te respecteren en kunnen daarom zowel aan de meest lenige atleet alsook aan degenen die minder lenig zijn voordeel verstrekken door iedereen zijn of haar persoonlijke limiet te laten bereiken.

Er zijn vier posities in de Thaise massage waarin de behandelingen worden uitgevoerd. De “front” ofwel vooroverliggende positie, “side” positie, “back” ofwel achteroverliggende positie en de “seated” positie. De meeste massages vinden plaats in de “front” positie, waarbij behandeling aan de benen ideaal is. Mensen met rugklachten hebben veel baat bij deze behandeling, waarbij er aandacht wordt geschonken aan de daar aanwezige energiebanen. De rug, nek en schouders, waar tegenwoordig veel westerlingen last van hebben kunnen worden behandeld in elke positie.

Met een behandeling van een uur kunt u al effectief resultaat bereiken. De specialisten uit Thailand geloven echter in een lange behandeling, de tijd lijkt immers te vliegen tijdens deze sessies. Één uur is goed, twee uur is beter, drie uur is het beste – is wat ze zeggen.

Boek vandaag nog uw massage!

Bekijk ook onze andere massages

Boek vandaag nog uw massage!

Leefstijlcoach

Leefstijlcoaching kan voor jou de uitkomst bieden om blijvende veranderingen in je gezondheid tot stand te brengen. Wil je in jezelf en je gezondheid investeren? Ga het avontuur aan met een leefstijlcoach!

Hygiëne

Hygiëne is zeer belangrijk. Voor alle oliemassages geldt daarom dat ondergoed aanblijft. De massages zijn echter wel prettiger zonder BH.

Cadeaubon

Leuk om te geven en leuk om te krijgen! Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend èn origineel cadeau om iemand te verrassen of om te laten weten dat je iemand waardeert? Dan is een cadeaubon van Massage Harmony een prachtig en uniek geschenk.

Afspraak maken of meer informatie?

Bel ons op 06 - 483 857 99 of stuur ons een bericht.

Recensies

Wat onze klanten zeggen

Boek vandaag nog uw massage!